CLOSE ✕
Een vraag, opmerking of suggestie?
Leuk dat u geïnteresseerd bent in Solo Italiano! Laat hieronder uw berichtje achter en we nemen snel contact op.
Let op: helaas verhuren wij vanaf 2021 geen Vespa's meer.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Van gemotoriseerde skelter tot vliegtuig naar Vespa.

Victor Scheren
|
Stories
|
Mar 16, 2019

Van gemotoriseerde skelter tot vliegtuig naar Vespa.

Onderweg huiswaarts met een nieuwe motorische aanwinst.

De liefde voor techniek en alles met een motor zit diep, heel diep. In 1988 werd ik geboren. Mijn vader had motoren en auto’s, mijn oom en opa hadden oldtimers. Als kind zag ik al dit moois passeren. Ritjes met Pasen, het wakker worden van een startende Ducati op een zondagochtend...

Het werd mij nooit opgedrongen, ikzelf vond het uiterst fascinerend. Dit uitte zich in het tekenen van racebanen op de parketvloer, tomeloze interesse in mijn skelter en mijn auto op afstandsbediening. Toen ik iets ouder was, verschoof dit naar het bouwen van zeepkisten, gemotoriseerde skelters en karts.

Een brommertje? Daar vonden mijn ouders mij nog te jong voor... Dus dan bouwde ik er zelf toch één?

Vele brommers kwamen en gingen, de één moest nog harder gaan dan de ander. Hard gevallen? Niet zeuren en gewoon doorgaan. Later werden dit auto’s. Met vrienden ging ik veel mee naar circuits en rally's. Racewagentjes zoals Mini’s werden door mij gebouwd. Van een lelijke eend tot Jaguar, misschien wel 50 auto’s passeerden de revue, waar ik met veel plezier aan sleutelde. 

In 2008 begon ik een nieuw hoofdstuk in Florida, Amerika. Vliegen was de volgende stap. Na het afronden van mijn 'Private Pilot License' sloeg wereldwijd de crisis toe. Noodgedwongen keerde ik terug naar huis. Na een jaar in de schoolbanken en het behalen van mijn propedeuse Rechten besloot ik mijn technische vaardigheden te willen toepassen. Met veel plezier ging ik werken in een Vespa-winkel te Maastricht. Heel toepasselijk, want Vespa zat al jarenlang diep in het familieverleden verstrengeld

De combinatie van geur, kleur, lifestyle, functionaliteit en vormgeving van de Vespa charmeerde mij erg. Het idee om mijn voorliefde voor vorm en techniek met ondernemen te combineren leek mij waanzinnig. Na enkele jaren op de werkvloer gestaan te hebben, werd mijn honger naar zelfstandigheid als maar groter. Al snel wist ik dat ik niet alleen een winkel, maar vooral een community wilde verwezenlijken waar iedere Italië-liefhebber zijn hart kan ophalen.

In augustus 2016 opende ik uiteindelijk Solo Italiano. De geur van versgemalen Italiaanse koffie, de aanblik van een Fiat 500 en een breed scala aan warmgekleurde Vespa’s lacht je tegemoet in ons monumentale pand in het hartje van Maastricht. Zo divers als ons aanbod in Vespa's, zijn ook mijn klanten en hun wensen, waar ik mijn service met Italiaanse charme zo goed mogelijk op probeer af te stemmen.

Kortom, waan jezelf even in Italië, bij Solo Italiano!

Ciao, Victor.

Victor Scheren
Victor is de founder van Solo Italiano en gek op alles dat een motor en wielen heeft.

Meer van de Solo Italiano community...

Cappuccino of espresso?
contact ons