CLOSE ✕
Een vraag, opmerking of suggestie?
Leuk dat u geïnteresseerd bent in Solo Italiano! Laat hieronder uw berichtje achter en we nemen snel contact op.
Let op: helaas verhuren wij vanaf 2021 geen Vespa's meer.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

over ons

Het Vespa-virus in de genen

Simpelveld, 1955.

Zolang ik mij kan herinneren stond er bij ons thuis een Vespa GL 150 in de gang. Mensen vonden dit soms raar.

"Mijn vader had die Vespa zijn hele leven al achter zich aangesleept. Hij had hem al vanaf zijn twaalfde levensjaar..."

De slager had er jarenlang zijn bestellingen, in een grote korf achterop, mee rond gereden tot dat hij een autootje aanschafte. Het was de bedoeling de motor van de Vespa te gebruiken om er een skelterkart van te maken. Bij nader inzien vond mijn vader dat geen goed idee. Zo'n mooie Vespa slopen, dat kan toch niet? Deze Vespa staat nu in mijn winkel te pronken. Hij is nooit aangepakt en de patine van weleer is gebleven. Hij rijdt nog als een zonnetje.

De Vespa-passie gaat zelfs nog een generatie terug. Mijn opa vertelde mij toen ik klein was hoe hij met oma midden vijftiger jaren prachtige reizen maakte op hun Vespa GS 150 met 4 versnellingen. Volgens opa haalde de GS een topsnelheid van 110 km/u, wat heel wat was voor die tijd. Dat is op oude zwartwit foto's nog allemaal te zien. Ze reden van Nederland helemaal naar het hart van Italië. Hier kwamen ze per toeval terecht in een Italiaanse Vespa-clubmeeting. De routebeschrijving moet nog ergens liggen. Ooit wil ik deze route nog eens na rijden op mijn eigen Vespa.

In feite is het Vespa-concept in al die jaren nauwelijks veranderd. De kwaliteit is bewezen. Ik vertel u er graag meer over onder het genot van een Italiaans kopje koffie in mijn moderne zaak aan de Avenue Céramique 180 in Maastricht.

Ciao,
Victor Scheren

Cappuccino of espresso?
contact ons